چه چیزی سبب کم شنوایی می شود؟

با وجود این همه بخش های متفاوت در گوش و مغز که لازم است همه با هم کار کنند، خیلی چیزها می تواند سبب کم شنوایی شود.

causes-hearing-loss_1

به طور کلی دو نوع کم شنوایی وجود دارد: کم شنوایی ژنتیکی و کم شنوایی غیر ژنتیکی.

م شنوایی ژنتیکی از والدین به کودکان می رسد. اگر یکی از پدر و مادر یا هر دوی آنها ژن(همان چیزی است که اطلاعات مربوط به یک مشخصه خاص (مثل رنگ چشم، هوش، قد) را از والدین به فرزندان منتقل می کند.) کم شنوایی داشته باشند، می توانند آن را به فرزند خود منتقل کنند. اگر هیچکدام از پدر و مادر ژن کم شنوایی نداشته باشند، باز هم ممکن است کودکی با کم شنوایی به دنیا آورند. در این حالت این نوع کم شنوایی در اثر موتاسیون ژن ایجاد شده است. مواد شیمیایی، بیماری ها یا آلودگی ممکن است سبب موتاسیون ژن شوند. حدود 30 درصد کودکان کم شنوا یا نا شنوا کم شنوایی ژنتیکی دارند. یعنی اگر گروهی از 100 کودک کم شنوا یا نا شنوا داشته باشیم، تقریبا 30 نفر از آنها علت ژنتیکی دارد.

کم شنوایی غیر ژنتیکی به این معناست ژن های کودک، علت کم شنوایی او نیستند. بلکه عوامل خارجی دیگری در او کم شنوایی ایجاد کرده اند. این امر ممکن است قبل از تولد کودک اتفاق افتاده باشد مثلا مادر او در معرض مواد شیمیایی خطرناک قرار گرفته باشد یا به بیماری سختی دچار شده باشد. کودکانی هم که با شنوایی طبیعی به دنیا می آیند ممکن است بعدها در زندگی خود ناشنوا یا کم شنوا شوند.

به عنوان مثال بیماری هایی مانند مننژیت(عفونت شدید مغز یا طناب نخاعی)، آبله مرغان و سرخک می توانند سبب ایجاد کم شنوایی شوند. اگر کودکی در معرض یک صدای خیلی بلند قرار بگیرد، یا صدای بلندی را به مدتی طولانی بشنود نیز ممکن است کم شنوایی پیدا کند. ضربه به سر نیز می تواند سبب آسیب رساندن به گوش شود و فرد را دچار کم شنوایی کند.

 4545

علت های دیگری هم برای کم شنوایی وجود دارند که عبارتند از:
     – — داروها: بعضی از داروها به سیستم شنوایی(همه بخش هایی از بدن که به ما کمک می کند بشنویم) آسیب می زنند و کم شنوایی ایجاد می کنند.
—     – فقدان اکسیژن: اگر کودکی پیش از آن که متولد شود اکسیژن کافی دریافت نکند، ممکن است هنگامی که به دنیا می آید دچار کم شنوایی شده باشد.
     – — تولد زود رس: اگر کودکی زودتر از موقع به دنیا بیاید،که هنوز شنوایی اش کامل رشد نیافته باشد، ممکن است موقع تولد،کم شنوایی داشته باشد.

دکتر گیتا موللی ،استادیار دانشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش − سه =