ازچه سنی می توان به کودک کم شنوا زبان انگلیسی

ازچه سنی می توان به کودک کم شنوا زبان انگلیسی(زبان دوم)آموخت؟

دکترگیتاموللی،استادیار دانشگاه

بسیاری از والدین نمیدانند آیا میتوان به کودک کم شنوا زبان دوم را آموخت یا خیر واگر می توان از چه سنی  و چه شرایطی.

کودک کم شنوا ازسویی لازم است ابتدا زبان مادری خودرا بیاموزد و آموختن زبان مادری نیز برای او بسیار مشکل و مستلزم صرف زمان ،انرژی و پایداری بسیار است. اما از سوی دیگر ما بر ای کسب بسیاری از مهارتها و آموخته های خود یک سن بحرانی  داریم که پس از گذشت آن یادگیری بسیار مشکل میشود. یادگیری زبان نیز دارای یک سن بحرانی (تاحدود 5 سالگی)است که پس از آن یادگیری زبان بسیار کند و مشکل خواهد شد.زیرا ساختار مغز و توانایی های آن برای یادگیری تغییر میکند..بنابراین هرچه سن آموزش زبان دوم کمتر باشد یادگیری آن سریع تر و بهتر صورت می گیرد.

برای یادگیری زبان (دوم)لازم است کودک آن زبان را بشنود و بتواند با آن صحبت کند تا با با قرار گرفتن در محیط زبانی آن را بیاموزد.وبتدریج با یادگیری زبان خواندن و نوشتن را هم بیاموزد.برای کودک کم شنوا این امکان تقریبا فراهم نیست و همه مشکلاتی که برای آموزش زبان مادری اش برای وی وجود داشت اکنون محسوس تر و شدید تر است.از این روش آموزش زبان به کودک کم شنو.ا نیازمند بکارگیری راهکارهای متفاوتی است.

از آنجا که عموماکلاسهای آموزش زبان فقط مختص کودک کم شنوا نیست کار مشکل تر می شود. بهتر است از تصاویر  و شکلها بیشتر استفاده شود برای کودک این امکان فراهم باشد که با فیلم و لوح فشرده آموزش های کمکی و جانبی داشته باشد همچنین کودک باید بتواند لبها و چهره مربی را ببیند و لب خوانی کند. برای کودکانی که اشاره می کنند باید گاه توضیحات را به زبان اشاره بیان کرد.ُیکی از بهترین و موفق ترین شیوه های آموزش زبان دوم به کودکان کم شنوا استفاده از گفتارنشانه ای است(http://www.cuedspeech.ir)

علیرغم موانع موجود بسیاری از کودکان کم شنوا در یادگیری زبان  کاملا موفق بوده اند .یکی از مهمترین عوامل در موفقیت این کودکان  وجود ارتباط دوجانبه بین معلم زبان وکارشناسان توانبخشی(شنوایی شناس/گفتاردرمان)یا معلم ویژه ناشنوایان و همکاری و تبادل نظر آنها باهم  است.

پس از یادگیری مهارت گوش دادن و صحبت کردن به زبان خارجی مرحله مشکل تر خواندن و نوشتن است که عموما مهارتی بسیار مشکل برای کودک کم شنواست. برخی خانواده ها به دلیل مشکلات موجود از آموزش زبان دوم به کودک کم شنوا صرفنظر می کنند اما در جهان کنونی نیاز به دانستن زبان دوم به نظر بسیار ضروری میرسد.گرچه بسیاری از کودکان کم شنوا موفق به یادگیری کامل زبان دوم نمی شوند اما بهتر است این فرصت از آنها گرفته نشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + شش =