علت ناتوانی های جسمی- حرکتی

علت ایجاد ناتوانی های جسمی- حرکتی چیست؟

رحم بخشی از بدن یک زن است که در دوران بارداری، کودک در آن قرار دارد.سیستم عصبی یعنی مغز، طناب نخاعی شما و تعداد بسیار زیادی عصب که در کل بدنتان پخش شده اند. مغز شما از اطلاعاتی که از عصب ها دریافت می کند، برای هماهنگ کردن واکنش ها و حرکت های بدنتان استفاده می کند.

بعضی از کودکان از ابتدای تولد دچار ناتوانی های جسمی- حرکتی هستند. علت این نوع ناتوانی ها آسیب هایی است که موقع به دنیا آمدن کودک یا پیش از آن برای او پیش آمده اند. اگر زمانی که کودک در رحم مادر است، طرز شکل گرفتن اعضای بدن او دچار مشکلاتی شود، کودک با ناتوانی جسمی- حرکتی به دنیا می آید. به عنوان مثال بعضی از مشکلات سبب می شوند دست یا پای کودک به طور نادرستی شکل بگیرد. بعضی از ناتوانی های جسمی- حرکتی خاص از همان زمانی که کودک به دنیا می آید به سادگی قابل دیدن هستند و بعضی دیگر این طور نیستند. مثلاً فلج مغزی[1] بیماری است که بلافاصله دیده نمی شود زیرا سیستم عصبی[2] کودک را تخریب می کند و سبب ایجاد ناتوانی جسمی- حرکتی می شود. بسیاری از کودکان از ابتدای تولد، ناتوانی جسمی-حرکتی ندارند اما بعدها در طول زندگی به دلایل مختلفی دچار ناتوانی جسمی- حرکتی می شوند.

این علت ها عبارتند از:

آسیب ها و تصادفات: ممکن است کودک در اثر یک تصادف شدید یا یک آسیب به بدنش دچار ناتوانی جسمی- حرکتی شود. افتادن از یک بلندی، آتش سوزی ها، حوادث ورزشی و بسیاری از دیگر حوادث ممکن است سبب ایجاد ناتوانی جسمی- حرکتی یک فرد شوند.

بعضی از ناتوانی های جسمی- حرکتی در نتسجه مشکلاتی به وجود می آیند که در رحم مادر برای کودک اتفاق می افتد.

بیماری قند (دیابت) بیماری است که روند استفاده بدن از گلوکز (نوعی قند) را مختل می کند و نمی گذارد آن طوری باشد که باید باشد. گلوکز منبع اصلی انرژی سلول های بدن است و میزان آن در خون توسط یک ماده شیمیایی به نام انسولین کنترل می شود. انسولین کمک می کند گلوکز به سلول هایی برود که به آن نیاز دارند. در بیماری دیابت، لوزالمعده انسولین کافی را برای بدن ایجـاد نمی کنـد و یا ایـن کـه بـدن نمی تواند به طور طبیعی به انسولینی که می سازد واکنش نشان دهد به همین دلیل سطح گلوکز در خون بالا می رود و سلامتی فرد به خطر می افتد و برایش مشکلات بسیاری ایجاد می شود.

بیماری ها: بعضـی از بیمـاری هـای خـاص می توانند ناتوانی جسمی- حرکتی ایجاد کنند. بعضی از اختلالات هم منجر به ناتوانی های جسمی- حرکتی فرد می شوند. به عنوان مثال:

— دیستروفی عضلانی[3]

— مالتیپل اسکلروز[4]

— بعضی از مشکلات قلبی و شش ها

— بعضی از صدمات وارده به سر

— صدمات وارده به نخاع

— بیماری قند (دیابت)

[1]– Cerebral Palsy (CP)

[2]– Nervous System

[3]– muscular dystrophy

[4]– multiple sclerosis

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =