در اینجا برخی از نکاتی که می توانید برای کمک به کودک با ناتوانی یادگیری انجام دهید آورده شده است.
-معلم بهتر است در درس ،آزمون یا تکلیف کلاسی که زمان زیادی می گیرد و طولانی است،استراحتی به کودک با ناتوانی یادگیری بدهد و آن را به دو یا چند آزمون ،درس یا تکلیف کوتاه تر تقسیم کند.
ضبط کردن درس ها برروی نوار یا سی دی مفید است برای بسیاری از کودکان با ناتوانی.
-به کودکان با ناتوانی یادگیری وقت بیشتری برای انجام تکالیف مدرسه یا امتحانات داده شود.
-به دانش آموزی که در نوشتن دچار مشکل است اجازه دهیم برای تایپ کارهایش از رایانه کمک بگیرد.
-خواسته هایی را که از کودک داریم علاوه بر اینکه به صورت گفتاری بیان می کنیم،به صورت نوشتاری نیز در اختیارش بگذاریم.
کودکان با ناتوانی یادگیری اغلب مواقع همان تکالیفی را دارند که دیگر همکلاسی هایشان دارند.بیشتر اوقات برای کمک به این کودکان کافی است تنها شیوه توضیح دادن پیرامون یک تکلیف یا شیوه تدریس مطالب درسی را تغییر دهیم.در عین حال می توان با دانش آموزانی که نیاز به کمک های انفرادی بیشتری دارند روی موضوعات خاص کار کرد.
آموزش بعضی از اصول اولیه و پایه ای به کودک با ناتوانی یادگیری می تواند به آنها کمک بسیاری کند.مثلا به او اصول نظم بخشیدن به تکالیف مدرسه اش راآموزش دهیم. یا اینکه چگونه برای امتحانات درس بخواند تا موفق شود. نظم بخشیدن به کارها و چیزها به کودک با ناتوانی یادگیری کمک می کند بتواند فقط روی انجام صحیح تکالیفش تمرکز کند و حواسش پرت نشود.
- معلمان مي توانند تكاليف يا پروژه هاي طولاني و بزرگ را به قسمتهاي كوچكتري تقسيم كنند تا انجام آن براي كودك با ناتواني يادگيري ساده تر شود.
- آزمونها و امتحانات را بهتر است براي كودك با ناتواني یادگیری با صداي بلند بخوانيد و يا به آنها اجازه دهيد پاسخ سوالات را به فرد ديگري بگويند تا برايشان بنويسد.
اين كار سبب مي شود كودكان با ناتواني يادگيري بتوانند به معلم نشان دهند چقدر – موضوعات درسي – چه مطالب مربوط به درسهاي علوم چه مطالب مربوط به درسهاي اجتماعي و يا هر درس ديگري – را ياد گرفته اند. اما اگر این فرصت را به آنها ندهیم درحقيقت امتحان ها تنها نشان مي دهند آنها چقدر در خواندن و نوشتن ضعف دارند!