راهكارهایی برای زندگی مستقل در افراد کم شنوا

راهكارهایی برای زندگی مستقل در افراد کم شنوا

ily

در تاریخ شنبه 27 فروردین 1390 توسط دکتر گیتا موللی  اگر  کم شنواهستید و مایلید  زندگی مستقلی داشته باشید ، نگاهی به نکات این قسمت بیاندازند……….

افراد دچار كم‌شنوایی باید با یك سری چالش‌ها و مسئولیت‌ها روبه‌رو شوند تا بتوانند تنها زندگی كنند و استقلال خود را به دست آورند؛ استفاده از تلفن، شنیدن صدای زنگ در و ساعت زنگ‌دار، استفاده از رادیو تلویزیون و ضبط صوت و لذت بردن از آنها برخورد مناسب و پرسنل درمانی، تعمیركاران و دیگر سرویس‌های خدماتی. چگونه می‌توان كنترل زندگی را همچنان در دست داشت و تصمیم‌گیرنده اصلی بود؟
1- می‌توانید با پذیرفتن كم‌شنوایی خود از شیوه زندگی مستقل و آرامش‌بخش خود لذت ببرید.
2- در صورتی كه از سمعك استفاده می‌كنید آنرا همیشه – نه فقط در مواقع خاص – به گوش بزنید.
3- در مورد تجهیزات كمك‌شنوایی كه در كنسرت‌ها همراه با سمعك استفاده می‌شود، اطلاعاتی كسب كنید.
4- مهارت‌های گفتارخوانی خود را بهبود بخشید.
5- تكنیك‌هایی بیاموزید تا بتوانید كنترل زندگی و محیط اجتماعی پیرامون خود را در دست بگیرید و آنرا مطابق نیازهای خود تغییر دهید.
6-اجازه دهید دیگران بدانند دچار كم‌شنوایی هستید و نیازهای ارتباطی خود را به روشنی برای آنها توضیح دهید. با یافتن راههای جدیدی برای سازگار شدن با این مشكل، می‌توانید كاملاَ در فعالیت‌های روزمره پیرامون خود شركت كنید.
اگر شما یكی از آن 25 درصد افرادی هستید كه با وجود كم‌شنوایی، تنها زندگی می‌كنید، راهكارهای زیر به شما كمك می‌كند بیاموزید چگونه مستقل باقی بمانید:

22222دکترگیتا موللی
شنیدن صدای زنگ در و تلفن : می‌توانید از بسیاری از وسایل و سیستم‌های هشداردهنده استفاده كنید كه با بكاربردن چراغ‌های چشمك‌زن یا ارتعاش شما را از صدای زنگ در، در زدن، زنگ تلفن، آژیر دزدگیر، آژیر ویژه دود و حریق و دیگر اصواتی كه ممكن است در شنیدنشان مشكل داشته باشید آگاه می‌كنند. ·  شنیدن پای تلفن تجهیزات گوش فرادهی تلفن می‌توانند بلندی صدای فرد پشت خط تلفن را افزایش دهند. می‌توان از این تجهیزات با / بدون سمعك استفاده كرد. اگر در شنیدن صدای فرد آن سوی خط دچار اشكال هستید، استفاده از دستگاه تلفنی كه در داخل آن دكمه كنترل صدا تعبیه شده است گاه استفاده از هدفن تقویت شده هم می‌توان چاره كار باشد. ممكن است مایل باشید هنگامی كه از تلفن منزل خود دور هستید، از یك تقویت‌كننده قابل حمل استفاده كنید. اگر كم‌شنوایی شما شدیدتر است می‌توانید از یك TTY و یا خدمات رله ارتباط از راه دور استفاده كنید. به دنبال پست الكترونیكی پست صوتی، صفحه نمایشگر تلفن و خدماتی باشید كه به شما امكان می‌دهد اطلاعات را به صورت دیداری دریافت كنید.

14
بیدار شدن سر وقت: وسایل خاصی برای بیداركردن افراد سخت‌شنوا از خواب در دست است از جمله ساعت‌ها و تخت‌های مرتعش شونده و زمان‌ سنج‌ها. ساعت‌هایی كه برای بیدار كردن فرد از چراغ‌های چشمك‌زن استفاده می‌كنند برای افرادی كه مفیدند كه به راحتی با نور بیدار می‌شوند. برای كسانی كه خوابشان سنگین است، انواع تخت‌های مرتعش شونده می‌تواند مفید باشد. می‌توان برخی از این ارتعاشگرها را زیر تشك یا بالش گذاشت. بعضی از این وسایل به حدی كوچك‌اند كه می‌توان در مسافرت‌ها آنها را همراه برد. زمان‌سنج‌ها یا ساعت‌هایی كه خروجی‌های الكتریكی آنها توكار است. این امكان را فراهم می‌آورند كه فرد استفاده از نور یا ارتعاش را انتخاب كند.

44
گوش دادن به رادیو، تلویزیون و ضبط صوت: وسایل گوش فرادهی رادیو، تلویزیون و ضبط صوت به شما امكان می‌دهد كه بدون آزار دیگران یا آسیب‌رساندن به باقیمانده شنوایی خود بلندی صدا را افزایش دهید. برخی از تجهیزات دیگر را به تلویزیون، رادیو یا ضبط صوت وصل كنید. هنگامی كه از یك سمعك دارای ورودی صوتی استفاده می‌كنید برای این كار می‌توانید به جای استفاده از سمعك‌، گوشی‌ها یا مدارهای القایی را بكار ببرید. رمزگشای زیرنویس‌ تلویزیونی این امكان را برای شما فراهم می‌آورد كه مكالمات برنامه‌های تلویزیونی را به صورت نوشته‌های زیرنویس ملاحظه كنید. همه دستگاههای تلویزیونی كه از سیزده اینچ بزرگترند و بعد از اول حولابی 1993 (1372 به بعد) ساخته‌ شده‌اند دارای نوعی تراشه داخلی‌اند بیننده را قادر می‌سازد بدون استفاده از رمزگشا همة برنامه‌ها را به صورت زیرنویس مشاهده كنند.

444 4
دریافت علایم اضطراری : بسیاری از افراد كم‌شنوا نگرانند كه صدای آژیر دودیاب خود را نشنوند. برخی دستگاههای اعلام حریق در داخل خود دارای بوق و سیستم نوری هستند؛ انواع دیگر زنگ‌های جداگانه‌ای دارند كه در اتاق خواب یا هر محل دیگری از منزل درون پریز برق قرار می‌گیرد. می‌توان یك لامپ، نور یا وسیله مرتعش شونده را نیز به یك گیرنده قابل حمل وصل كرد. وسایل دهشدار دهنده موارد اضطراری می‌توانند به هنگام خاموش شدن دودیاب به صورت خودكار با آتش‌نشانی تماس گرفته و آدرس فرد را به آنها بدهند. دیگر تجهیزات هشداردهنده موارد اضطراری با مراكز مربوطه (پلیس، آتش‌نشانی، یا آمبولانس) تماس گرفته و با فشار یك دكمه پیام ضبط شده‌ای را بخوانید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 2 =