نکاتی برای معلمان مدارس تلفیقی

(  نکاتی برای معلمان مدارس تلفیقی (فراگیر

جهت برآورده کردن نیازهای کودک کم شنوا لازم است در شیوه معمول آماده کردن و ارائه درسهای کلاسی خود تغییراتی اعمال کنید. با تغییر روش تدریس مطالب درسی سبب می شود کودک کم شنوا بتواند از آن استفاده کند و از کلاس جدا نماند.

در زیر نمونه ای از کارهای مفید فهرست شده اند. با اعمال این موارد می توانید به همه دانش آموزان خود، از جمله دانش آموز کم شنوا، کمک کنید در کلاس درس مشارکت داشته باشند و از آن بهره ببرند.

پیشنهادات کلی

پیشنهاداتی که در اینجا ارائه می شوند مثالهایی از روش تدریس مناسب بـرای معلمـی است که دانش آموز کم شنوا در کلاس درس خود دارد:

—پیش از آغاز صحبتهای خود حتماً لازم است توجه دانش آموز را جلب کنید در غیر این صورت متوجه قسمتهای ابتدایی صحبت ها و آموزشها نمی شوند.

—خیلی واضح، طبیعی و با سرعت عادی صحبت کنید. به خاطر داشته باشید در صورتی که فریاد بزنیـد، شکل لب های شما تغییـر می کنـد و او نمی توانـد صحبت هـای شمـا را لب خوانی کند. از سوی دیگر از حالتهای چهرۀ شما تصور می کند از دست او عصبانی هستید.

—هنگام صحبت کردن روبروی او قرار بگیرید و فاصله کمی از او داشته باشید تا بتواند لب خوانی کند و حرکات شما را هم بییند، بهترین حالت این است که در فاصلۀ یک تا دو متری او قرار داشته باشید.

به خاطر داشته باشید لب خوانی نیاز به حدس زدن بسیار دارد زیرا واژه های مختلف اغلب روی لب یک شکل دیده می شوند.

—سعی کنید چهره شما با دستانتان یا چیز دیگری پوشانده نشده باشد. هنگام صحبت کردن قدم نزنید. زیرا ایـن کارها هم سبب می شـود کودک نتوانـد لب خوانـی کنـد یا حالتهای چهره شما را ببیند.

—بهتـر است معلـم هرچـه را فرد دیگری در کلاس می گویـد، تکرار کنـد به ویـژه گفته های دانش آموزانی که دور از کودک کم شنوا نشسته اند زیرا او نمی تواند سؤالات یا صحبت های آنها را بشنود.

—هیچگاه جلوی پنجره (پشت به نور) نباشید زیرا سبب می شود به صورت یک سایه درآیید و لب خوانـی یا دیـدن حالتهـای چهـره شما برای کودک کم شنوا بسیار مشکل می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 11 =