فناوری کمکی برای کودک کم شنوا در کلاس درس

فناوری کمکی برای کودک کم شنوا در کلاس درس

دکترگیتا موللی

در حال حاضر فناوری کمکی گوناگونی در اختیار کودکان کم شنواست. می توان……

از این فناوری ها استفاده کرد تا روند یادگیری کودک کم شنوا ساده تر شود. کودکان کم شنوا می توانند همراه با سمعک یا کاشت حلزون خود از سیستمهای اف-ام استفاده کنند: استفاده از اف-ام به آنها کمک می کند صدای معلم را بهتر درک کنند و صدای زمینه محیط مزاحم شنیدن آنها نشود.

11

در زیر به چند اصل مهم اشاره شده است که کودک کم شنوا و معلم باید به هنگام استفاده از سیستم های رادیویی (اف-ام) باید در نظر داشته باشند:

کودک کم شنوا ممکن است علیرغم استفاده از سیستم اف-ام، دیگر اَشکال ارتباطی مثل زبان اشـاره، لب خوانـی، گفتـار نشانـه ای و دیگـر سیستم های دیداری را نیز به کار ببرد، از این رو نکات کلی که پیش از این در قسمت “نکاتی برای معلمان مدارس تلفیقی/فراگیر:”پیشنهادات کلی” مطرح شد، باز هم در نظر شما باشد.

—به خاطر داشته باشید زمانی که از طریق انتقال دهنده با کودک کم شنوا صحبت می کند، آنرا روی دکمه روشن بگذارید.

—به خاطر داشته باشید اگر دکمه انتقال دهنده اف-ام خاموش نشود، کودک، صحبت هایی را هم که لازم نیست بشنود –مثلاً زمانی که معلم از کلاس بیرون رفته است یا زمانی که معلم با کودک دیگری تنهایی صحبت کند- خواهد شنید.

—انتقال دهنده اف-ام میتواند صداهای ناخواسته زمینه را نیز به گوش کودک کم شنوا برسانـد. (مثـلاً اگـر معلـم در محـل شلوغـی ایستـاده باشـد و یـا اگـر صـدای ناگهانـی و غیر منتظره ای پیش آید.) در این حالتها معلم باید انتقال دهده را در فواصل کوتاهی خاموش کند

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =