برای معلمانی که دانش آموز کم شنوا دلرند
با بکارگیری برخی راهکارهای ساده کلاس درس را برای کودک کم شنوا قابل استفاده کنید
به کودکان بگویید یکی یکی صحبت کنند و پیش از صحبت کردن دستشان را بالا ببرند تا کودک کم شنوا متوجه شود چه کسی صحبت می کند.
حضور یک کودک کم شنوا در کلاس مستلزم ارائه توضیحات بیشتر و جامع تر مطالب برای همه دانش آموزان است که این کار به نفع همه کلاس است.
حتی اگر کودک کم شنوا از زبان اشاره هم استفاده نمی کند، باز هم استفاده از حرکات دست و حالتهای چهره برای تفهیم بیشتر مطالبی که می گویید می تواند مفید واقع شود.
همیشه جملات کامل به کار ببرید- نه یک کلمه- اگر کودک کم شنوا متوجه مطلبی نشد، همان مطلب را با یک جمله دیگر به همان معنی برایش تکرار کنید (با کلمات متفاوت)
همیشه به کودک فرصت دهید پیش از شروع صحبت های شما به مطالب نوشته شده یا موارد قابل مشاهده نگاه کند یا آنها را بخواند.
زمانی که موضوع صحبت خود را تغییر می دهید، حتماً لازم است کودک متوجه شود.
زمانی که صحبت می کنید همزمان روی تخته چیزی ننویسید.
کودکان را تشویق کنید زمانی که مطلبی را نمی فهمند، به شما بگویند. زیرا خیلیاوقات کودک کم شنوا سرش را تکان می دهد و به شما لبخند می زنداما در واقع چیزی نفهمیده است.
بایـد والدین را تشویق کـرد در منزل کاری کننـد که کودک برای انجام تکالیف مدرسه اش از دی وی دی و دیگر ابزارهای دیداری استفاده کند و با او در مورد تکالیفش صحبت کنند.
زمانی که درسی را برای دانش آموزان آماده می کنید، خیلی مهم است که نکات کلیدی آن مثلاً موضوع درس و مطالب مهم و مفاهیم ضمنی آن و نیز کلمات جدید نا آشنا برای کودک را برای او خلاصه کنید.
این پیش فرض را کنار بگذارید که کودک کم شنوا آگاهی کاملی از موضوع خاص مورد بحث دارد. ابتدا پیش از آغاز درس چک کنید کودک مطالب قبلی را بداند.
در ذهن خود داشته باشید که بعضی از کودکان کم شنوا از نظر شنوایی، دسترسی کاملی به همه صداها ندارند و متوجه نمی شوند دور و بر آنها چه می گذرد.
یک کودک کم شنوا را همیشه با یک کودک شنوای خاص کنار هم نگذارید تا به او خیلی وابسته نشود.
به خاطر داشته باشید هیچ دو کودک کم شنوایی درست شبیه هم نیستند.