كاشت حلزون :
كاشت حلزون براي كودكان داراي كم شنوايي حسي – عصبي شديد تا عميق به كار مي رود كه با سمعك قادر به شنيدن محدوده ي كامل صداهاي گفتاري نيستند .
كاشت حلزون با سمعك تفاوت دارد . كاشت حلزون وسيله اي است كه از راه جراحي در گوش فرد كار گذاشته مي شود. اين وسيله صداها را جمع آوري مي كند و به صورت تكانه هاي الكتريكي در مي آورد. كاشت حلزون از راه تحريك عصب شنوايي با محركات الكتريكي ،حسي از شنوايي به كودك ميدهد . كاشت حلزون دو قسمت دارد . يك گيرنده تحريك كننده كه با جراحي در زير پوست پشت گوش قرار مي گيرد و تعدادي الكترود و يك بخش خارجي كه مانند سمعك به گوش زده
مي شود.
تصميم براي استفاده از كاشت حلزون براي بيشتر خانواده ها تصميمي بسيار مهم و مشكل است . پيش از تصميم گيري بايد كودك را چندين بار براي ارزيابي به مراكز ويژه برد وبا پزشك گوش ، گلو و بيني و شنوايي شناس مشورت كرد تا در صورت لزوم شما را به مراكز ويژه ي كاشت حلزون ارجاع دهند.
حلزون :
حلزون گوش كه با مایعی پر شده شبيه به لاك حلزون و مشتمل بر هزاران سلول ریز حسی شنوایی است که با نام پرز یا ياخته ي مویی شناخته می شوند. در اثر ارتعاش استخوانچه های موجود در گوش میانی، مایع درون حلزون گوش حرکت
می کند. این امر دلیل خم شدن سلولهای مویی است.
در اثر خم شدن سلولهای مویی، تخليه ي الکتریکی کوچکی ایجاد می شود. این حرکت در طی عصب شنوایی به مغز می باشد جاییکه آنها سیگنال هایی را که درک می شود را پوشش می دهند.
اکثر افتهای شنوایی حسی-عصبی به علت تخریب سلولهای مویی ایجاد می شود. سمعک در صورتی می تواند مفید باشد که سلولهای مویی به خوبی کار کنند. کودکان با كم شنوایی عمیق و شدید به قدر کافی سلولهای مویی ندارند تا سمعک برایشان مفید باشد. کاشت حلزون برای برخی از این افراد مفید است.