چه کودکانی کاندید عمل کاشت حلزون هستند؟
-کودک حداقل دو سال داشته باشد.
-کودک کم شنوایی عمیق دو طرفه داشته باشد.
-کودک حداقل به مدت شش ماه تا یک سال سمعک و/یا دیگر کمک افزارهای شنوایی را همراه با جلسات فشرده تربیت شنوایی استفاده کرده باشد و نتیجه ای نگرفته باشد..
-کودک و والدین علاقمند به بهبود زبان و گفتار کلامی کودک با/بدون استفاده از بینایی باشند.
-کودک در وضعیت سلامتی کامل باشد.
-کودک نباید دچار مشکلات گوش میانی نظیر عفونت گوش میانی یا عفونت حفره ماستویید باشد.
-کودک و والدین انگیزه لازم را برای استفاده از کاشت حلزون داشته باشند.
-کودک و والدین انتظارات واقع گرایانه ای از کاشت حلزون در ذهن داشته باشند(شوارتز،1996).
فرایند ارزیابی :
کاشت حلزون زمانی انجام مي شود که کودک به هیچوجه نتواند از سمعک استفاده کندکارشناس شنوایی شناسی در طی دوره ای از زمان، کودک را مورد بررسی قرار می دهد تا ببیند آیا کاشت حلزون برای وی مناسب است یا خیر.اگر طی بررسی ها تيم كاشت متوجه شود که سمعک می تواند به کودک کمک کند، آنها کاشت حلزون را پیشنهاد نمی کنند و ارزیابی را ادامه نمی دهند.
برای هر كودكي كه براي ارزیابی کاشت حلزون ارجاع می شود، مجموعه ای از آزمونها انجام مي شود. ارزیابی پزشکی به ويژه بررسی با اشعه يایکس و برش نگاري رايانه اي[1]از گوش باید انجام شود که امکان کاشت حلزون و جراحی را مشخص میکنند.
همچنین ارزیابی توانایی های ارتباطی و رشد کلی کودک لازم است كه متخصصانی مثل گفتار درمانگر و معلم کودک كم شنوا در مرکز تخصصی آن را انجام مي دهند.
پس از کاشت حلزون :
چند هفته پس از جراحی، میکروفون و پردازشگر گفتار در اختیارتان گذاشته
می شود.اینها وسایلی هستند که برای مدتی طولانی نیازهای کودکتان را برآورده می کند. به دنبال جراحی، شما و کودکتان نیاز خواهید داشت تا حمایتهای طولانی مدتی را از تیم کاشت دریافت کنید. این حمایت در جهت تشویق کودکتان به یادگیری گوش دادن و درک سیگنالهای کاشت حلزون حیاتی و سرنوشت ساز است.
مهم است به خاطر داشته باشید حتی در بهترین شرایط ،کاشت حلزون کودک کم شنوا را تبدیل به یک کودک شنوا نمی کند.صدایی که کودک کم شنوا از کاشت حلزون می شنود شبیه صدایی نیست که ما میشنویم.بنابراین باید به او آموزش داده شود این صداها را بتواند درک کند و از آن معنی استخراج کند(مارشارک ،2007).